Omdat het “praten” bewezen helpt met het loslaten van gedrag- en denkpatronen die ons tegenhouden in ons leven, ons werk en onze relaties

De meest basale techniek in de psychotherapie is het actief en ondersteunend luisteren.

Actief luisteren betekent echt horen wat u mij als cliënt vertelt. Om u vervolgens met open vragen meer inzicht te geven in uw eigen gevoelens en motieven. Daarmee verduidelijkend hoe een ongewenste situatie in uw leven kon ontstaan, wat de onvervulde behoeften zijn in uw leven en hoe positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Naast luisteren en ondersteunen, is soms nodig om psychotherapeutische interventies te doen om bij de wortel van de kwestie te komen en inzicht te verkrijgen in onbewuste motieven achter ongezonde gedragspatronen of geblokkeerde emoties. Als deze eenmaal duidelijk zijn, kunnen beide onderdelen, bewust en onbewust, ons helpen om weer een compleet mens te worden.

De technieken en interventies die ik kan gebruiken kunnen komen uit de Rogeriaanse Counseling, de Egan Methode, Neuro Linguistisch Programmeren, Inner Child werk, de Healing Journey, Gestalt, regressie, oplossingsgerichte psychotherapie en RET.

Phone: 06 45 466 940
VAT: NL002233329B64
Ceintuurbaan 225/2 1074 CW Amsterdam